Το Αραβικό αλφάβητο

Topic locked
  • Reply
Το Αραβικό αλφάβητο Mar 07, 2013
Το αραβικό αλφάβητο έχει 28 βασικά γράμματα.Συν δυο έξτρα χαρακτήρες,(το Hamza ء και το taa marbouta ة που ειναι το σημείο του θηλυκού).
Τα αραβικά γράφονται απο τα δεξιά προς τα αριστερά.Πολλά γράμματα μοιάζουν ίδια, αλλά ξεχωρίζουν το ένα απο το άλλο με τελείες πάνω ή κατω απο το κεντρικό μέρος τους που αποκαλείται rasm.Αυτές οι τελείες αποτελούν ενσωματωμένο μέρος ενός γράμματος,αφού διαχωρίζουν γράμματα που αντιπροσωπεύουν διαφορετικούς ήχους.Για παράδειγμα,τα Αραβικά γράμματα που μεταγλωτίζονται ως b και t έχουν το ίδιο βασικό σχήμα,αλλά το b έχει μια τελεία κάτω ب και το t έχει δυο τελείες από πάνω ت.
Τόσο τα έντυπα όσο και τα γραπτά Αραβικά είναι ρέοντα, με τα περισσότερα γράμματα σε μια λέξη να συνδέονται άμεσα με τα γειτονικά τους.Δεν υπάρχει διάκριση μεταξύ κεφαλαίων και πεζών.
Τα περισσότερα γράμματα έχουν 7 ήχους και τέσσερις διαφορετικές μορφές γραφής αναλόγως της θέσης τους στην λέξη.Η παρακάτω εφαρμογή θα σας βοηθήσει να μάθετε τους διαφορετικούς ήχους και μορφές για κάθε Αραβικό γράμμα.
Για περισσότερα προϊόντα μπορείτε να επισκεφτείτε το κατάστημά μας apple.
https://itunes.apple.com/ae/app/arabic- ... 97516?mt=8

--- Tue Sep 10, 2013 10:46 am ---



--- Wed Sep 11, 2013 1:07 pm ---


sasa
Dubai Forums Enthusiast
Posts: 76

posting in Arabic learning ForumForum Rules

Return to Arabic learning Forum