Het Arabisch Alfabet

Topic locked
  • Reply
Het Arabisch alfabet Mar 07, 2013
Het Arabisch alfabet heeft 28 basisletters, en twee extra karakters, (de Hamza ء en de taa marbouta ة een aanduiding voor het vrouwelijk geslacht).
Arabisch wordt van rechts naar links geschreven. Veel letters lijken op elkaar, maar worden van elkaar onderscheiden door puntjes boven of onder het centrale gedeelte. Deze worden rasm genoemd. Deze puntjes maken integraal deel uit van de letter, vermits zij een onderscheid maken tussen letters die een verschillende klank voorstellen. Zo hebben bijvoorbeeld de Arabische letters, getranslitereerd als b en t, dezelfde basisvorm, maar b heeft een puntje onderaan ب en t heeft twee puntjes erboven ت.
Zowel gedrukt als geschreven Arabisch is cursief. De meeste letters in een woord worden aan elkaar geschreven. Er zijn geen verschillende vormen voor hoofd- en kleine letters.
De meeste letters kunnen 7 klanken hebben, en vier verschillende geschreven vormen in functie van hun positie in het woord. Deze toepassing zal u helpen om de verschillende klanken en vormen voor elke Arabische letter te leren onderscheiden.
Voor meer producten kunt u onze Apple Store bezoeken:
https://itunes.apple.com/ae/app/arabic- ... 97516?mt=8

--- Tue Sep 10, 2013 10:46 am ---



--- Wed Sep 11, 2013 1:07 pm ---


sasa
Dubai Forums Enthusiast
Posts: 76

posting in Arabic learning ForumForum Rules

Return to Arabic learning Forum