I Want Google.com NOT Google.ae!

Topic locked
  • Reply
i want google.com NOT google.ae! Posted Apr 28, 2007
but defaults anyway

in australia you can go from google.com.au to google.com w/o dramas-- any reason why this isn't the case here in dubai?

Sydneysider
Dubai Forums Enthusiast
User avatar
Posts: 94

  • Reply
Posted Apr 28, 2007
If your internet cache is clear and you enter www.google.com, it will default to www.google.ae as set by etisalat.

However, once you're at google.ae, you can click on ENGLISH and it will taker you to www.google.com

After that, as long as your cache is not cleared, it will show up as www.google.com everytime you open IE.
nosoup4u
Dubai Expat Helper
User avatar
Posts: 550
Location: Dubai

  • Reply
Posted Apr 28, 2007
beauty! thanks for that!

nosoup4u wrote:If your internet cache is clear and you enter www.google.com, it will default to www.google.ae as set by etisalat.

However, once you're at google.ae, you can click on ENGLISH and it will taker you to www.google.com

After that, as long as your cache is not cleared, it will show up as www.google.com everytime you open IE.
Sydneysider
Dubai Forums Enthusiast
User avatar
Posts: 94

  • Reply
Posted Apr 28, 2007
Alternatively,

If you want to set google.com as your home page, you can put this link as your default homepage in IE Options:

http://www.google.com/ncr


this by default will take you to google.COM if set to the homepage

Cheers
ahamed
Dubai chat master
User avatar
Posts: 754
Location: Dubai

  • Reply
Posted Apr 28, 2007
ur the man Ahamad....good info/
guest999

  • Reply
Posted May 02, 2007
set your home page to
http://www.google.com/ig?hl=en



-
e-lad
Dubai Forums Enthusiast
Posts: 50
Location: Dubai, U.A.E.

  • Reply
Posted May 04, 2007
Google sends a 302 redirect based on your IP address and there is no way round this apart from setting a homepage.

Code: Select all
HTTP/1.x 302 Found
Proxy-Connection: Keep-Alive
Connection: Keep-Alive
Location: http://www.google.ae/


This is a pain in the azz for me as I use firefoxs 'search selected text in google' right click context menu.[/code]
jabbajabba
Dubai chat master
Posts: 784
Location: Inbetween the the two big cranes.

  • Reply
Posted May 04, 2007
Not really, just as i posted before set your home page to that URL.


.
e-lad
Dubai Forums Enthusiast
Posts: 50
Location: Dubai, U.A.E.

posting in Dubai high tech talkForum Rules

Return to Dubai high tech talk


  • Related topics
    Replies
    Last post